събота, 4 май 2013 г.

Кифлички със сладко


Необходими продукти:

  • 400 мл (2 ч.ч.) хладка вода
  • 2 яйца
  • 100 мл (1/2 ч.ч.) олио
  • 200 гр (1 ч.ч.) захар
  • около 1 кг брашно
  • 1 мая
  • ванилия
  • сладко

Начин на приготвяне:

Продуктите без брашното се разбъркват в дълбока тенджера и се добавя брашно за рядко тесто, оставя се да втаса около 2 до 4 часа. Добавя се останалото брашно - до получаване на средно твърдо тесто. Разделя се на 8 топки. Всяка топка се разточва и разделя на 8 парчета. Навиват се на кифлички, като в началото на всяка се поставя по малко сладко (най-много по 1/2 ч.л.). Пече се на 180 градуса. Горещите кифлички се топват за секунда в студен захарен сироп (1 ч.ч. захар + 1 ч.ч. вода се кипва и се оставя да изстине).