събота, 6 октомври 2012 г.

Чушки с чесън


Необходими продукти:

  • 3,5 кг. чушки
  • 100 мл. олио
  • 25 мл. оцет
  • 1 ч.л. сол
  • 1/2 ч.л. захар
  • 40 гр. чесън
  • магданоз

Начин на приготвяне:

Чушките се измиват, изчиствате от дръжките и семките, изпичат и обелват. Чесънът се счуква много добре със солта. Добавя се захарта. След това на тънка струйка се добавя олиото като непрекъснато се бърка, за да се получи чеснова паста, която е усвоила добре мазнината. Прибавя се и оцета. С така приготвената смес се мариноват нарязаните на ленти чушки. Поръсва се с магданоз.



Няма коментари:

Публикуване на коментар