Необходими продукти:
- 500 гр. свински черен дроб
- 500 гр. пресни гъби
- 2 гл. лук (около 400 гр.)
- 2-3 моркова (около 150 гр.)
- 2 чушки
- 3-4 с.л. доматено пюре
- 100 мл. вино
- 100 мл. олио
- сол и черен пипер на вкус
- кисели краставички
Начин на приготвяне:
Нарязаният дроб се запържва в олиото докато побелее. Когато е полуготов, се прибавят почистените и нарязани гъби, лукът - нарязан на полумесеци и обелените и нарязани на пръчици моркови. След 10 минути се прибавят и нарязаните чушки. Задушава се за още няколко минути и се прибавят доматеното пюре, разтворено във виното, подправките и киселите краставички. Готвенето продължава, докато водата се изпари - около 20-25 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар