Необходими продукти:
- 750 мл. прясно мляко
- 1/2 кубче мая
- 1 с.л. кафява захар
- 1/4 ч.л. сол
- 1 течна ванилия
- 0.5 кг. брашно
- 250 гр. разтопено масло
- 3 белтъка, разбити на твърд сняг
Начин на приготвяне:
Разтворете маята в млякото. Към млечната смес добавете захарта, солта и ванилията. Разбъркайте добре. След това добавете и брашното като разбивате с миксер, до получаването на хомогенна смес. Оставете да втаса най-много половин час. Идва ред и на разтопеното и охладено масло. Разбивайте докато се усвои маслото. Прибавете белтъците и размесете внимателно с тестото.
Загрейте гофретника и поставете 2-3 лъжици от сместта. Печете до златисто. Гофретите са много вкусни (и хрупкави) докато са топли, но и студени са страхотни.
Няма коментари:
Публикуване на коментар