Необходими продукти:
- 1 пилешки гърди с кост
- 8-10 с.л. брашно
- 100 мл. олио
- 1 ч.л. червен пипер
- 3-4 скилидки чесън
- сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме пилето. Прецеждаме бульона, а месото нарязваме. Скълцваме чесъна с малко сол и прибавяме и пилешкото. Продължаваме кълцането, като може да се добавят 1-2 с.л. бульон, за да се улесни процеса.
В мазнината запържваме брашното до златисто. Намаляваме силата на котлона и бавно прибавяме 750-800 мл. (около1 литър, ако брашното е 10 с.л.) бульон, като бъркаме енергично и непрекъснато. Като кипне подправяме с червеният пипер и сол на вкус. Ястието ври 5 минути и добавяме месото. Разбъркваме добре и готвим още 10 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар