Необходими продукти:
За тестото:
- 400 гр. бяло брашно
- 250 гр. гъсто кисело мляко
- 1/2 ч.л. сода за хляб
- 1/2 ч.л. сол
За плънката:
- Стерилизирани гъби или пресни, но предварително задушени в малко мазнина
- Чушка
- Патладжан (паниран, пържен или сварен на пара)
- Лук
- Доматена паста (пюре, кетчуп или сгъстен доматен сос)
- Подправки по желание
Начин на приготвяне:
Смесваме киселото мляко със содата и солта. Изчакваме няколко минути докато "кипне". Прибавяме брашното и омесваме средно-твърдо тесто. Оставяме да почине за 30 минути. Разделяме тестото на три топки и от всяка оформяме тънка кръгла основа за пицата с помощта на точилка. Гарнираме с продуктите в едната половина на тестото, като оставяме около 1 cm. чисто тесто, за да може за се затвори добре "Калцонето". След като затворим пицата, притискаме добре краищата на тестото. Печем 15 минути на 200 градуса.
Няма коментари:
Публикуване на коментар