петък, 14 септември 2012 г.

Вегетарианско "Калцоне" със содено тесто


Необходими продукти:

За тестото:
  • 400 гр. бяло брашно
  • 250 гр. гъсто кисело мляко
  • 1/2 ч.л. сода за хляб
  • 1/2 ч.л. сол

За плънката:
  • Стерилизирани гъби или пресни, но предварително задушени в малко мазнина
  • Чушка
  • Патладжан (паниран, пържен или сварен на пара)
  • Лук
  • Доматена паста (пюре, кетчуп или сгъстен доматен сос)
  • Подправки по желание

Начин на приготвяне:

Смесваме киселото мляко със содата и солта. Изчакваме няколко минути докато "кипне". Прибавяме брашното и омесваме средно-твърдо тесто. Оставяме да почине за 30 минути. Разделяме тестото на три топки и от всяка оформяме тънка кръгла основа за пицата с помощта на точилка. Гарнираме с продуктите в едната половина на тестото, като оставяме около 1 cm. чисто тесто, за да може за се затвори добре "Калцонето". След като затворим пицата, притискаме добре краищата на тестото. Печем 15 минути на 200 градуса.


Няма коментари:

Публикуване на коментар