Необходими продукти:
- 250 гр. брашно
- 2 с.л. зехтин
- 1/2 пакетче суха мая
- 1/2 ч.л. сол
- 125 мл. хладка вода
- зехтин за намазване
- шарена сол
Начин на приготвяне:
Пресятото брашно се размесва с маята и солта. Заедно с водата и зехтина се омесва тестото. Поставя се в купа, намазва се намазва със зехтин и се покрива с домакинско фолио. Оставя се да втаса около 30-40 мин. Тестото се разточва в правоъгълна форма с дебелина около 1 см. Повърхността на тестото се набожда леко с пръсти, така че да се образуват малки ямички. Намазва се обилно със зехтин и се поръсва с шарена сол. Оставя се да втаса още 20-30 минути, като отново се покрива, за да не изсъхне. Пече се около 20 минути на 180-200 градуса.
Няма коментари:
Публикуване на коментар