Необходими продукти:
- 4 патладжана (около 1,5 кг.)
- 4 моркова (около 250 гр.)
- 3-4 глави лук (около 500-600 гр.)
- 4 чушки (около 500 гр.)
- 300 г печурки
- 300 топено сирене
- 300 кашкавал
- 140 олио
- сол
- 1/2 кубче гъбен бульон
- 1 к.ч. вода
Начин на приготвяне:
Патладжанът се разрязва на две половинки и се издълбава. Нарязаната на ситно вътрешност и издълбаните патладжани се посоляват и се оставят да се отцеди горчивият сок. След това се измиват и се оставят да се отцедят в гевгир.
Издълбаните патладжани се поставят в тава и се поставят в предварително загрята на 200 градуса фурна. През това време, всички зеленчуци се нарязват и се запържват в зехтина заедно с издълбаната вътрешност. След 5-10 минути се добавят кашкавала и топеното сирене и водата в която е разтворен бульона. Плънката къкри на тих огън, докато се сгъсти. С нея се пълнят патладжаните, които са полуопечени. Слагат се във фурната и се пекат още 20-25 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар