четвъртък, 20 септември 2012 г.

Пълнени патладжани


Необходими продукти:

  • 4 патладжана (около 1,5 кг.) 
  • 4 моркова (около 250 гр.) 
  • 3-4 глави лук (около 500-600 гр.)
  • 4 чушки  (около 500 гр.) 
  • 300 г печурки
  • 300 топено сирене
  • 300 кашкавал
  • 140 олио
  • сол
  • 1/2 кубче гъбен бульон 
  • 1 к.ч. вода

Начин на приготвяне:

Патладжанът се разрязва на две половинки и се издълбава. Нарязаната на ситно вътрешност и издълбаните патладжани се посоляват и се оставят да се отцеди горчивият сок. След това се измиват и се оставят да се отцедят в гевгир. 
Издълбаните патладжани се поставят в тава и се поставят в предварително загрята на 200 градуса фурна. През това време, всички зеленчуци се нарязват и се запържват в зехтина заедно с издълбаната вътрешност. След 5-10 минути се добавят кашкавала и топеното сирене и водата в която е разтворен бульона. Плънката къкри на тих огън, докато се сгъсти. С нея се пълнят патладжаните, които са полуопечени. Слагат се във фурната и се пекат още 20-25 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар