Необходими продукти (за 2 порции):
- 250 гр. спагети
- 1 патладжан (около 200 гр.)
- 50-60 гр. маслини без костилка
- 3-4 ск. чесън
- 1 с.л. каперси (или ситно нарязани кисели краставички)
- 4 с.л. зехтин
- 1 с.л. лимонов сок
Начин на приготвяне:
Нарязаните на кубчета патладжани се осоляват и се оставят да се отцеди горчивият сок. Ситно нарязаните скилидки чесън се запържват за около 20-30 секунди в зехтина, добавят се изплакнатите и отцедени патладжанени кубчета и се пържи до златисто. Добавяме каперсите и нарязаните а колелца маслини и подправяме с лимоновият сок. Разпределяме продуктите върху спагетите и поднасяме.
Подходяща салата към това ястие е зелената салата или от айсберг.
Няма коментари:
Публикуване на коментар