Необходими продукти:
- 5 патладжана
- 3-4 моркова
- 3 глави лук
- 800 гр. домати
- 5- 6 скилидки чесън
- олио
- магданоз
- сол
Начин на приготвяне:
Зеленчуците се нарязват на колелца. Патладжаните се осоляват и престояват, за да пуснат горчивия си сок. След това се измиват, подсушават и изпържват в нагорещеното олио. Оставят се да се отцедят от мазнината или се редят върху домакинска хартия, за да се отстрани излишната мазнина. След това в 2 с.л. олио се запържва за 10 секунди чесъна и се добавят морковите и лукът. Задушава се около 5-10 минути и се добавят доматите. Сосът се оставя да поври около 10 минути и се добавя сол на вкус. Половината от патладжаните се реди в тавичка. Върху него се изсипва сосът и се поръсва с нарязан магданоз. Подрежда се и останалият патладжан и пожелание се покрива с нарязани на кръгчета пресни домати. Поставя се във фурна и се пече на 180-200˚С за 30-40 минути (времето започва да тече, след като ястието е кипнало). Преди да сервирате поръсете ястието с магданоз.
Няма коментари:
Публикуване на коментар