ПИЦА от пицария "ВЕРДИ"
оригинална ресторантска рецепта
Необходими продукти:
- 500 гр. брашно
- 20 гр. мая - 1/2 кубче
- 1 ч.ч. прясно мляко
- 2 яйца
- 8 с.л. олио
Начин на приготвяне:
Замесва се тесто /маята се разтваря в хладкото млякото + много малка щипка захар, яйцата се разбиват и всичко се омесва до меко тесто/. Откъсва се топка колкото юмрук, ръцете се намазват с олио, разтегля се до някъде, поставя се в намазнена тава и се раздърпва до краищата. Пицата се намазва с доматен сок, после кашкавал и после всичко останало. Пече се на силна фурна 250-300 градуса за 10-15 мин.
Не е нужно да втасва, нито да се разточва. Количеството става горе долу за 4 пици.
Не е нужно да втасва, нито да се разточва. Количеството става горе долу за 4 пици.
Няма коментари:
Публикуване на коментар