Необходими продукти:
- 1,2 кг. свинско месо
- 1,2 кг. гъби
- 120 мл. олио
- 6-7 глави лук
- 10 печени чушки
- 3-4 с.л. доматено пюре
- 150 мл. бяло вино
- чубрица
- черен пипер
- сол
Начин на приготвяне:
Нарязаното месо се запържва. Към него се добавят гъбите, нарязани на едри парчета, виното и солта. Похлупва се за 10 минути - докато гъбите поомекнат. Отстранява се капака и се вари докато отделилата се течност от продуктите изври. Прибавя се нарязаният на полумесеци лук и се задушава за около 10 минути (докато лукът е почти готов). След което се добавят нарязаните чушки и останалите подправки. Ястието къкри за кратко - 5-6 минути и се изключва. Похлупва се и се оставя на котлона още най-много 10 минути. Оставя се похлупено поне 20 минути, за да омекне хубаво месото.
Няма коментари:
Публикуване на коментар