Необходими продукти:
- 1 кг пилешки гърди
- 2 глави червен лук
- 3 червени чушки
- 4 с.л. доматено пюре
- 3 с.л. зехтин
- черен пипер
- сол
Начин на приготвяне:
Лукът се нарязва на полумесеци. Червените чушки се нарязват на едри парчета. Пилешкото месо се нарязва на хапки. Чушките се задушват до омекване в зехтина след което към тях се добавят месото и лукът. Пържи се до побеляването на месото и се добавя доматеното пюре. Прибавят се подправките и се задушава под капак до кулинарна готовност (около 10 минути). Пилето със зеленчуци на тиган се поднася горещо, а подходящата към него гарнитура е варен ориз или картофено пюре.
Няма коментари:
Публикуване на коментар