Необходими продукти:
За зеленчуковата плънка:
- 2 глави лук (350 гр.)
- 1 патладжан (150 гр.)
- 1 тиквичка (250 гр.)
- 3-4 чушки
- 1 морков
- 3-4 ск.чесън
- 2 с.л. олио
- сол
- черен пипер
За тестото:
- 160 гр. брашно
- 1/2 ч.л. бакпулвер
- 1/3 ч.л. сол
- 1 ч.л. захар
- 1/2 ч.л. сода за хляб
- 1 с.л. оцет
- 100 мл. вода
- 1 с.л. олио
- 3-4 стръка магданоз
Начин на приготвяне:
Подготовка на зеленчуците:
Нарязваме зеленчуците. Патладжана осоляваме и оставяме да се отцеди от горчивият сок. Лукът, морковите и чесъна се задушават за 3-4 минути в мазнината. Прибавяме и останалите продукти, като предварително сме изплакнали патладжана. Готвенето продължава още 5-10 минути. В предварително намазана с олио тавичка поставяме така приготвените зеленчуци и изравняваме с лъжица.
Подготовка на тестото:
Пресяваме брашното заедно със солта и бакпулвера. Смесваме оцета, содата и захарта, разбъркваме и прибавяме към водата. Правим кладенче в брашното, добавяме олиото и нарязаният магданоз и започваме да наливаме по малко вода. Месим докато се усвоят всички съставки. Оставяме малко да почине 10 минути. Оформяме кора с която покриваме зеленчуците. Печем в предварително загрята на 200 градуса фурна за 35-40 минути. Изваждаме и оставяме ястието да почине за 10-15 минути и сервираме със салата от пресни зеленчуци.
Няма коментари:
Публикуване на коментар