Необходими продукти:
- 70 гр. арабски кускус
- 1 патладжан (200 гр.)
- 1 тиквичка (200 гр.)
- 1 червена чушка
- 1 оранжева чушка
- 1 зелена чушка
- 1 глава лук
- зехтин
- сол
Начин на приготвяне:
Нарязаният на кубчета патладжан се осолява и се оставя да се отцеди горчивият сок. Изплаква се и се отцежда добре. Запържва се до златисто в 1 с.л. зехтин, заедно с нарязаната тиквичка. Отделно се задушават в 1 ч.л. зехтин и малко вода, нарязаните лук и чушки. Зеленчуците се смесват добре.
Кускуса се посолява и се залива с 80 мл. вряла вода, заедно с 1 ч.л. зехтин. Разбърква се добре с вилица и се похлупва, за да се задуши за 5 минути. Гарнира се със задушените зеленчуци.
Няма коментари:
Публикуване на коментар