Необходими продукти:
- 4 големи глави лук
- 1 к.ч. ориз
- 200 гр. гъби
- 2 с.л. олио
- сол
- чесън на прах
- черен пипер
- кимьон
Начин на приготвяне:
Лукът се издълбава с помощта на ножче и чаена лъжичка. Вътрешността се нарязва на ситно и се запържва заедно с гъбите, които също са ситно нарязани в 1 с.л. олио. Прибавя се оризът, подправките и 4 к.ч. вода. След като течността се е усвоила напълно, главите лук се пълнят. Редят се в тавичка, добавя се вода, колкото да покрие около 2 см. от зеленчуците, останалото олио и ако има от плънката. Пече се около 25-30 минути на 200 градуса. Това ястие наподобява леко вкусът на дроб-сърмата.
Няма коментари:
Публикуване на коментар