Необходими продукти:
- 500 гр. патладжан
- 200 гр. лук (1-2 глави)
- 500 гр. домати
- 200 гр. заквасена сметана
- 125 гр. моцарела (1 пакетче)
- 2-3 скилидки чесън
- 1 с.л. олио
- сол
Начин на приготвяне:
Нарязаните на колелца патладжани, се осоляват и се оставят да се отцедят от горчивият сок. Изплакват се и се варят на пара за 5-6 минути (докато омекнат).
Лукът и чесънът се нарязват и се задушават за 2-3 минути в олиото. Прибавят се пасираните домати и сол на вкус и се оставя на къкри около 10-15 минути.
В тавичка се изсипва част от соса и се редят патладжаните.
Намазват се със сметаната и се подрежда нарязаната моцарела. Може да замените моцарелата с обикновено саламурено сирене, кашкавал или друг млечен продукт.
Залива се с останалият сос и се пече на умерена температура за 35-40 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар