Необходими продукти:
- 1/2 пакет фини кори
- 350-400 гр. сирене
- 4 яйца
- 50 мл. олио
- 250 мл. газирана вода
Начин на приготвяне:
Разрязваме корите на две половини. Върху всеки лист натрошаваме част от сиренето, прегъваме външните краища на кората навътре и навиваме на руло. Най-добре е да разделим сиренето на части предварително, според броя на корите, за да е сигурно, че ще има равно количество сирене във всяка баничка.
Така получените банички редим в тава и заливаме с горещото олио. Разбиваме яйцата и ги смесваме с газираната вода. Ако сиренето е безсолно, добавяме и малко сол. С така получената смес, заливаме баничките.
Печем на 180-200 градуса до зачервяване.
Няма коментари:
Публикуване на коментар