Необходими продукти:
- 1 ч.ч ориз
- 1 червена чушка
- 1 зелена чушка
- 50 гр. сушени домати
- 100 гр. лук
- 4 скилидки чесън
- 4 с.л. царевица от консерва
- 2 с.л. зехтин
- 1 ч.л. сол
- пресен босилек
Начин на приготвяне:
Заливаме сушените домати с 1 ч.ч. гореща вода за 10-тина минути, за да омекнат и да можем да ги нарежем.
Лукът се задушава за 2-3 минути. Прибавят се нарязаните на ленти чушки и пържим още 5 минути. След това запържваме и ориза за кратко и добавяме 3 ч.ч. вода, заедно с водата в която са киснали доматите. Варим да бавен огън 10 минути и добавяме солта, доматите и царевицата. Готвенето продължава, докато водата се абсорбира и оризът е сварен*. Ризотото се поръсва с босилек при поднасяне.
* При необходимост, може да се добави още вода ако оризът не е сварен. Но за целта не трябва да се чака до последно, а ястието да се наблюдава и когато оризът почти е поел водата да се добави още. Ако при напълно абсорбирана течност, се добави още от вода, ястието ще стане безвкусно.
* При необходимост, може да се добави още вода ако оризът не е сварен. Но за целта не трябва да се чака до последно, а ястието да се наблюдава и когато оризът почти е поел водата да се добави още. Ако при напълно абсорбирана течност, се добави още от вода, ястието ще стане безвкусно.
Няма коментари:
Публикуване на коментар