четвъртък, 20 септември 2012 г.

Фокача


Необходими продукти:

  • 250 гр. брашно
  • 2 с.л. зехтин 
  • 1/2 пакетче суха мая 
  • 1/2 ч.л. сол 
  • 125 мл. хладка вода
  • зехтин за намазване
  • шарена сол

Начин на приготвяне:

Пресятото брашно се размесва с маята и солта. Заедно с водата и зехтина се омесва тестото. Поставя се в купа, намазва се намазва със зехтин и се покрива с домакинско фолио. Оставя се да втаса около 30-40 мин. Тестото се разточва в правоъгълна форма с дебелина около 1 см. Повърхността на тестото се набожда леко с пръсти, така че да се образуват малки ямички. Намазва се обилно със зехтин и се поръсва с шарена сол. Оставя се да втаса още 20-30 минути, като отново се покрива, за да не изсъхне. Пече се около 20 минути на 180-200 градуса.

Няма коментари:

Публикуване на коментар