Необходими продукти:
- 500 гр. боб
- 2 с.л. доматено пюре
- 1-2 глави лук
- 4-5 ск. чесън
- 1-2 моркова
- 1-2 сухи/печени чушки
- олио
- сух джоджен
- сол
- червен пипер
- черен пипер
Начин на приготвяне:
Накиснатият от предишната вечер боб, се прокипява и се се сменя водата. В гювеч се слагат нарязаният наситно лук и чесън, обелените и нарязани на кръгчета моркови, нарязаните на едри парчета чушки, доматеното пюре, олиото и подправките. Хубаво се разбъркват и след това се прибавя и боба. Долива се вода която трябва да еоколо два пръста над боба. Поставя се затвореният гювеч във студена фурна. След като кипне се температурата се намаля на 150 градуса. След около 2-3 часа се проверява и ако е необходимо се долива вода. Ако бобът е трудносваряем, може предварително да поври около час и след това да се постави в гювеча заедно с останалите продукти.
Няма коментари:
Публикуване на коментар