понеделник, 9 април 2012 г.

Тесто за пица


ПИЦА от пицария "ВЕРДИ"
оригинална ресторантска рецепта 

Необходими продукти:

  • 500 гр. брашно 
  • 20 гр. мая - 1/2 кубче
  • 1 ч.ч. прясно мляко
  • 2 яйца
  • 8 с.л. олио 

Начин на приготвяне: 

Замесва се тесто /маята се разтваря в хладкото млякото + много малка щипка захар, яйцата се разбиват и всичко се омесва до меко тесто/. Откъсва се топка колкото юмрук, ръцете се намазват с олио, разтегля се до някъде, поставя се в намазнена тава и се раздърпва до краищата. Пицата се намазва с доматен сок, после кашкавал и после всичко останало. Пече се на силна фурна 250-300 градуса за 10-15 мин.

Не е нужно да втасва, нито да се разточва. Количеството става горе долу за 4 пици.


Няма коментари:

Публикуване на коментар