неделя, 8 април 2012 г.

Пилешка кавърма в гювече

Необходими продукти:

  • 1/2 кг пилешко филе 
  • 2 глави лук 
  • 1 стрък праз 
  • 400 г гъби 
  • 1 морков 
  • 2 зелени чушки 
  • 300 г домати 
  • 2 с.л. олио 
  • сол 
  • черен пипер 

Начин на приготвяне:

Месото се нарязва на средни по големина парчета, лукът и празът - на ситно, гъбите - на резени, морковът - на кръгчета. Всички тези продукти се задушават в горещото олио под капак за 10 минути заедно с подправките. След това се смесват с доматите и нарязаните чушки, разбъркват се и се разпределят в 5 гювечета с капачета, които се слагат във фурната и ястието се пече на среден огън 40 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар