събота, 14 април 2012 г.

Свинска кавърма

Необходими продукти:

  • 1,2 кг. свинско месо
  • 1,2 кг. гъби
  • 120 мл. олио 
  • 6-7 глави лук
  • 10 печени чушки 
  • 3-4 с.л. доматено пюре
  • 150 мл. бяло вино
  • чубрица
  • черен пипер
  • сол

Начин на приготвяне:

Нарязаното месо се запържва. Към него се добавят гъбите, нарязани на едри парчета, виното и солта. Похлупва се за 10 минути - докато гъбите поомекнат. Отстранява се капака и се вари докато отделилата се течност от продуктите изври. Прибавя се нарязаният на полумесеци лук и се задушава за около 10 минути (докато лукът е почти готов). След което се добавят нарязаните чушки и останалите подправки. Ястието къкри за кратко - 5-6 минути и се изключва. Похлупва се и се оставя на котлона още най-много 10 минути. Оставя се похлупено поне 20 минути, за да омекне хубаво месото.

Няма коментари:

Публикуване на коментар