понеделник, 9 април 2012 г.

Пиле със зеленчуци на тиган


Необходими продукти:

  • 1 кг пилешки гърди
  • 2 глави червен лук
  • 3 червени чушки
  • 4 с.л. доматено пюре
  • 3 с.л. зехтин
  • черен пипер
  • сол

Начин на приготвяне:

Лукът се нарязва на полумесеци. Червените чушки се нарязват на едри парчета. Пилешкото месо се нарязва на хапки. Чушките се задушват до омекване в зехтина след което към тях се добавят месото и лукът. Пържи се до побеляването на месото и се добавя доматеното пюре. Прибавят се подправките и се задушава под капак до кулинарна готовност (около 10 минути). Пилето със зеленчуци на тиган се поднася горещо, а подходящата към него гарнитура е варен ориз или картофено пюре.

Няма коментари:

Публикуване на коментар