неделя, 10 ноември 2013 г.

Захаринки


Необходими продукти: 

  • 5 жълтъка (или 2 цели яйца), със стайна температура
  • 200 г захар
  • 125 г масло, нарязано на дребни парчета
  • 1 течна ванилия
  • 350 гр. брашно
  • захар за овалване на захаринките

Начин на приготвяне:

  1. Разбийте жълтъците със захарта до побеляване.
  2. Като продължавате да разбивате, постепенно прибавяйте парчетата омекнало масло към жълтъците.
  3. Добавете брашното и ванилията и омесете тестото с ръка.
  4. Оформете малки топчета и ги оваляйте в захар по желание.
  5. Печете захаринките в предварително загрята до 180 градуса фурна около 20-30 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар