четвъртък, 28 ноември 2013 г.

Американски палачинки с шоколадов чипс


Необходими продукти:

  • 2 чаши брашно
  • 1/4 чаша захар
  • 3 ч.л. бакпулвер
  • 1/4 ч.л. сол
  • 2 яйца
  • 1 1/2 чаши мътеница*
  • 1/3 чаша олио
  • 1 течна ванилия
  • 1/3 чаша дребен шоколадов чипс
  • спрей за готвене

Начин на приготвяне:

  1. В голяма купа пресяваме брашното с бакпулвера и прибавяме захарта. 
  2. Разбиваме яйцата в отделна купа с вилица. Прибавяме мътеницата, олиото и ванилияна и ги смесваме добре. 
  3. Разбъркваме с тел всички съставки, докато се усвоят и се получи гладка смес. 
  4. В тефлонов тиган изсипваме една чашка от сместа. Пържим палачинките на умерена температура (при котлон с 6 степени, на 3-4 степен) за около 2 минути - докато се появят балончета на повърхността и палачинката е със златист цвят. Обръщаме я и пържим за още 1 минута, докато стане златиста и от другата страна.

Ако нямате мътеница, може да си направите  като следвате инструкциите от клипа.




Няма коментари:

Публикуване на коментар