събота, 30 ноември 2013 г.

Масленки


Необходими продукти:

  • 4 чаши брашно
  • 2 чаши пудра захар
  • 1 - 1 1/4  чаша разтопена мас
  • 1 течна ванилия
  • пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

  1. Смесете всички продукти и омесете твърдо тесто. Ако е необходимо добавете още 1/4 до 1/2 чаша мас. Оставете го да престои 20-30 минути в хладилник.
  2. Включете фурната на 150 градуса.
  3. Разточете тестото на кора с дебелина 5-6 mm. Нарежете според предпочитанията и подредете в тава, покрита с хартия за печене.
  4. Масленките се пекат 18-20 минути или докато леко порозовеят.
  5. Извадените масленки се оставят да изстинат и се поръсват с пудра захар.

Няма коментари:

Публикуване на коментар