четвъртък, 28 ноември 2013 г.

Бадемови бисквити


Необходими продукти:

  • 2 1/2 ч.ч. брашно
  • 1/2 ч.ч. ситно смлени (или рендосани) бадеми
  • 1/2 ч.ч. едно смлени бадеми
  • 2/3 ч.ч. захар
  • 1 ч.ч. кафява захар
  • 2 ч.л. бакпулвер
  • 250 гр. разтопено масло
  • 2 яйца

Начин на приготвяне:

  1. Включете фурната на 160 градуса. 
  2. Пресейте брашното заедно с бакпулвера и го смесете с бадемите и захарта. Към сухите съставки добавете яйцата и маслото. Омесете тестото и с помощта на две чаени  лъжички, оформете малки топчета. Наредете топчетата в тава покрита с хартия за печете, като имате предвид, че бисквитите ще заемат поне 2-3 пъти по-голяма площ, по време на печенето.
  3. Печете около 15 минути или докато бисквитите придобият златисто-кафяв цвят.
  4. Извадете много внимателно бисквитите от тавата с помощта на шпатула и ги подредете върху хартия. След като изстинат стават хрупкави и са много вкусни.

Няма коментари:

Публикуване на коментар