Пилешки бутчета с ориз
Необходими продукти:
- 6 пилешки бутчета
- 3 с.л. олио
- 150-200 гр. моркови
- 300 гр. лук
- 2 ч.ч. ориз
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
- Сварете бутчетата в подсолена вода до готовност.
- В олиото запържете нарязаните лук и моркови.
- След като лукът стане прозрачен, добавете оризът и пържете още 4-5 минути.
- На дъното на тава, разпределете равномерно оризът. Отгоре поставете сварените бутчета. Залейте ястието със 7 ч.ч от бульона, в който се е варило пилешкото. Печете ястието около 1 час в умерена фурна (без да включвате вентилатора, ако имате такъв). След като бутчетата са се запекли и оризът е сварен, ястието е готово.
Няма коментари:
Публикуване на коментар