вторник, 12 ноември 2013 г.

Пилешки бутчета с ориз


Необходими продукти: 

  • 6  пилешки бутчета
  • 3 с.л. олио
  • 150-200 гр. моркови
  • 300 гр. лук
  • 2 ч.ч. ориз
  • сол на вкус

Начин на приготвяне:

  1. Сварете бутчетата в подсолена вода до готовност.
  2. В олиото запържете нарязаните лук и моркови. 
  3. След като лукът стане прозрачен, добавете оризът и пържете още 4-5 минути.
  4. На дъното на тава, разпределете равномерно оризът. Отгоре поставете сварените бутчета. Залейте ястието със 7 ч.ч от бульона, в който се е варило пилешкото. Печете ястието около 1 час в умерена фурна (без да включвате вентилатора, ако имате такъв). След като бутчетата са се запекли и оризът е сварен, ястието е готово.

Няма коментари:

Публикуване на коментар