четвъртък, 14 ноември 2013 г.

Хапки с шунка и кашкавал


Необходими продукти:

  • 1 ч.ч. топло прясно мляко
  • 1 с.л. мед
  • 2 1/2 ч.ч. брашно, предварително пресято
  • 2 ч.л. суха мая (1 пакетче от 7 гр.)
  • шунка или филе, ситно нарязани
  • рендосан кашкавал
  • течен маргарин или разтопено масло

Начин на приготвяне:

  1. Разбийте меда в прясното мляко.
  2. В купа смесете брашното и маята. Добавете млякото и омесете средно твърдо тесто и го оставете да втаса 40-50 минути.
  3. Разделете тестото на 4 топки. Ако е много меко, го премесете с още брашно. По-лесно ще се обработва твърдото тесто.
  4. Всяка от топките разточете на тънки продълговати кори. Върху две от корите разпределете шунка и кашкавал като оставите част от тестото чисто.


  5. Навийте тестото на руло и го поставете върху кора полята с маргарин.


  6. Навийте на стегнато руло и нарежете на парчета.



  7. Наредете хапките в тава покрита с хартия за печене. Поставете тавата в студена фурна и я включета на 180 градуса. Печете докато тестото се зачерви.

Няма коментари:

Публикуване на коментар