Хапки с шунка и кашкавал
Необходими продукти:
- 1 ч.ч. топло прясно мляко
- 1 с.л. мед
- 2 1/2 ч.ч. брашно, предварително пресято
- 2 ч.л. суха мая (1 пакетче от 7 гр.)
- шунка или филе, ситно нарязани
- рендосан кашкавал
- течен маргарин или разтопено масло
Начин на приготвяне:
- Разбийте меда в прясното мляко.
- В купа смесете брашното и маята. Добавете млякото и омесете средно твърдо тесто и го оставете да втаса 40-50 минути.
- Разделете тестото на 4 топки. Ако е много меко, го премесете с още брашно. По-лесно ще се обработва твърдото тесто.
- Всяка от топките разточете на тънки продълговати кори. Върху две от корите разпределете шунка и кашкавал като оставите част от тестото чисто.
- Навийте тестото на руло и го поставете върху кора полята с маргарин.
- Навийте на стегнато руло и нарежете на парчета.
- Наредете хапките в тава покрита с хартия за печене. Поставете тавата в студена фурна и я включета на 180 градуса. Печете докато тестото се зачерви.
Няма коментари:
Публикуване на коментар