петък, 27 април 2012 г.

Зеленчуци печени в плик


Необходими продукти:

  • 1 картоф (около 250 гр.)
  • 1 глава лук (около 250 гр.) 
  • 1 патладжан (около 150 гр.) 
  • 1 червена чушка
  • 1 зелена чушка
  • 1-2 с.л. зехтин
  • черен пипер
  • бял пипер
  • чубрица
  • сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лукът, чушките и обеленият картоф на едри кубчета. Посоляваме нарязаният също на едро, патладжан и го оставяме да се отцеди от горчивият сок. Изплакваме го и го смесваме с останалите зеленчуци. Поставяме всички продукти в плик за печене, който поставяме в предварително загрята на 180-200 градуса фурна. След 30 минути разкъсваме плика и запичаме ястието.

Няма коментари:

Публикуване на коментар