сряда, 1 януари 2014 г.

Лимонови сладки


Необходими продукти:

  • 1/3 чаша прясно мляко
  • 2 ч.л. прясно изстискан лимонов сок
  • 1/2 чаша (113 гр.) меко масло
  • 3/4 чаша захар
  • 1 яйце
  • 1 ч.л. фино настъргани лимонови кори
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 1/4 ч.л. сода за хляб
  • 1 3/4 чаши брашно

Начин на приготвяне:

  1. Включете фурната на 160 градуса. 
  2. Разбъркайте лимоновият сок с млякото и оставете настрани за 5 минути.
  3. Разбийте маслото със захарта докато се получи гладък пухкав крем. Прибавете яйцето и разбивайте още 1-2 минути. 
  4. Към маслено-яйченият крем прибавете лимоновите кори, бакпулвера и содата за хляб. Разбийте за кратко преди да добавите и брашното. Омесете тестото и с помощта на две чаени лъжички, оформете малки топчета. 
  5. Наредете топчетата в тава покрита с хартия за печене, като имате предвид, че сладките ще увеличат размера си 2-3 пъти. Печете около 12 минути или кокато ръба на сладките добие златисто-кафяв цвят.

Няма коментари:

Публикуване на коментар