неделя, 3 ноември 2013 г.

Селска торта (Сладкиш с кисело мляко)


Необходими продукти:

  • 4 яйца със стайна температура
  • 4 с.л. захар
  • 4 с.л. брашно
  • ванилия
  • 1 кофичка кисело мляко, подсладена на вкус

Начин на приготвяне:

  1. Включете фурната да се загрее до 180 градуса. Намаслете кръгла форма за торта с диаметър 26 см.
  2. Разбийте яйцата със захарта до побеляване. Добавете брашното и ванилията и разбъркайте внимателно. Печете пандишпанената платка, докато забоден в центърът й дървен шиш излезе сух.
  3. Залейте изстиналият блат с подсладеното мляко. Отавете да се охлади поне 4-5 часа.

Няма коментари:

Публикуване на коментар