Фузили с доматен сос
Необходими продукти:
- 300 гр. фузили
- 3 с.л. зехтин
- 1 глава червен лук
- 3-4 скилидки чесън
- 1 патладжан
- 1 голяма консерва домати (800 гр.)
- 1 ч.л. захар
- 2-3 кисели краставички, ситно нарязани (по желание)
- пармезан или кашкавал (по желание)
- 1/2 ч.л. риган
- сол
Начин на приготвяне:
- Нарежете патладжана на кубчета и го осолете. След 30 минути го изплакнете и го оставете да се отцеди.
- В зехтина запържете лукът и чесъна за 3-4 минути. Към него прибавете отцеденият патладжан и пържете докато зеленчукът се зачерви.
- В отделен съд варете пасираните домати 15-20 минути или докато се сгъсти. Прибавете към него запържените зеленчуци, киселите краставички, захарта и ригана и посолете соса ако има нужда.
- Сварете фузилите според указанията на опаковката. Изплакнете пастата със студена вода. Залейте я със соса и поднесете ястието топло, гарнирано с пармезан или кашкавал.
Няма коментари:
Публикуване на коментар