2-3 кисели краставички, ситно нарязани (по желание)
пармезан или кашкавал (по желание)
1/2 ч.л. риган
сол
Начин на приготвяне:
Нарежете патладжана на кубчета и го осолете. След 30 минути го изплакнете и го оставете да се отцеди.
В зехтина запържете лукът и чесъна за 3-4 минути. Към него прибавете отцеденият патладжан и пържете докато зеленчукът се зачерви.
В отделен съд варете пасираните домати 15-20 минути или докато се сгъсти. Прибавете към него запържените зеленчуци, киселите краставички, захарта и ригана и посолете соса ако има нужда.
Сварете фузилите според указанията на опаковката. Изплакнете пастата със студена вода. Залейте я със соса и поднесете ястието топло, гарнирано с пармезан или кашкавал.
Няма коментари:
Публикуване на коментар