четвъртък, 28 ноември 2013 г.

Фузили с доматен сос


Необходими продукти:

  • 300 гр. фузили
  • 3 с.л. зехтин
  • 1 глава червен лук
  • 3-4 скилидки чесън
  • 1 патладжан
  • 1 голяма консерва домати (800 гр.)
  • 1 ч.л. захар
  • 2-3 кисели краставички, ситно нарязани (по желание)
  • пармезан или кашкавал (по желание)
  • 1/2 ч.л. риган
  • сол

Начин на приготвяне:

  1. Нарежете патладжана на кубчета и го осолете. След 30 минути го изплакнете и го оставете да се отцеди.
  2. В зехтина запържете лукът и чесъна за 3-4 минути. Към него прибавете отцеденият патладжан и пържете докато зеленчукът се зачерви.
  3. В отделен съд варете пасираните домати 15-20 минути или докато се сгъсти. Прибавете към него запържените зеленчуци, киселите краставички, захарта и ригана и посолете соса ако има нужда.
  4. Сварете фузилите според указанията на опаковката. Изплакнете пастата със студена вода. Залейте я със соса и поднесете ястието топло, гарнирано с пармезан или кашкавал.

Няма коментари:

Публикуване на коментар