Необходими продукти:
- 3/4 чаша топла вода
- 2 ч.л. суха мая (1 пакетче от 7 гр.)
- 1 ч.л. захар
- 1 1/3 чаши брашно
- 2/3 чаша фин грис
- 1/2 ч.л. сол
- 1/4 чаша зехтин
Начин на приготвяне:
- Смесете водата, маята и захарта. Оставете да втаса за 5-6 минути и добавете зехтина.
- Към маята добавете брашното и солта, а след това финият грис. Месете тестото 2-3 минути докато стане меко и еластично. Ако е необходимо добавете още малко брашно.
- Поставете тестото в купа и покрийте с кърпа или домакинско фолио. Оставете да втаса 40-50 минути.
- Когато тестото е удвоило обема си, го разстелете в тавичка и гарнирайте пожелание.
- Печете 15-20 минути в предварително загрята до 220-250 градуса фурна.
Това тесто може да престои до 1 ден в хладилника или да се съхранява във фризера до 3 месеца.
Няма коментари:
Публикуване на коментар