неделя, 3 ноември 2013 г.

Хрупкаво тесто за пица



Необходими продукти: 

  • 3/4 чаша топла вода 
  • 2 ч.л. суха мая (1 пакетче от 7 гр.) 
  • 1 ч.л. захар 
  • 1 1/3 чаши брашно 
  • 2/3 чаша фин грис 
  • 1/2 ч.л. сол 
  • 1/4 чаша зехтин 

Начин на приготвяне:

  1. Смесете водата, маята и захарта. Оставете да втаса за 5-6 минути и добавете зехтина. 
  2. Към маята добавете брашното и солта, а след това финият грис. Месете тестото 2-3 минути докато стане меко и еластично. Ако е необходимо добавете още малко брашно. 
  3. Поставете тестото в купа и покрийте с кърпа или домакинско фолио. Оставете да втаса 40-50 минути. 
  4. Когато тестото е удвоило обема си, го разстелете в тавичка и гарнирайте пожелание. 
  5. Печете 15-20 минути в предварително загрята до 220-250 градуса фурна. 

Това тесто може да престои до 1 ден в хладилника или да се съхранява във фризера до 3 месеца.

Няма коментари:

Публикуване на коментар