сряда, 25 декември 2013 г.

Капама


Необходими продукти:

За сърмите:
  • зелеви листа
  • 1 чаша ориз
  • 100-150 гр. гъби
  • 2 с.л. сушени зеленчуци
  • 1 глава лук
  • 1-2 чаши смлени домати
  • червен пипер
  • сол на вкус
  • олио

За капамата:
  • суджук
  • сушеница 
  • бекон
  • свинско месо
  • пилешко месо
  • кисело зеле

Начин на приготвяне:

  1. Задушете лука в олиото за 5-6 минути и прибавете ситно нарязаните гъби и ги оставете леко да се запържат. 
  2. Добавете доматите и ги оставете да врят за още 5-6 минути. Прибавете и останалите продукти заедно с 1 чаша вода и оставете да къкри докато ориза поеме водата. 
  3. Оформете сърмите.
  4. В глинен гювеч редете кисело зеле месо, колбаси, сърми, кисело зеле, колбаси, сърми и т.н. Залейте с вода и печете 2-3 часа на 180 градуса.

Няма коментари:

Публикуване на коментар