сряда, 4 декември 2013 г.

Лимонов чийзкейк


Необходими продукти:

  • 250 гр. чаени бисквити
  • 150 гр. масло, разтопено
  • 500 гр. маскарпоне
  • 3/4 чаша захар
  • 3 ч.л. фино настъргани лимонови кори
  • 3 яйца
  • 1/4 чаша прясно изстискан лимонов сок

Начин на приготвяне:

  1. Включете фурната на 150 градуса. Намажете тортена форма с масло.
  2. Натрошете бисквитите в кухненски робот докато се получат фини трохи. Добавете разтопеното масло и смесете добре. Изсипете сместа в тавата и с помощта на лъжица оформете дъното и стените на чийзкейка. Поставете в хладилник за 15 минути.
  3. Разбийте маскарпонето, захарта и лимоновите кори докато се получи гладък крем. Добавете яйцата едно по едно като продължавате да разбивате. Прибавете и лимоновият сок. Разбивайте още 1-2 минути. Изсипете крема в тавичката.
  4. Печете 50-60 минути. Изключете фурната и оставете чийзкейка да изстива на леко отворена вратичка. Охладете добре в хладилник преди да сервирате десерта.

Няма коментари:

Публикуване на коментар