четвъртък, 5 декември 2013 г.

Талиатели със сметанов сос


Необходими продукти:

  • 400 гр. талиатели 
  • 5 с.л. зехтин 
  • 3 глави кромид лук 
  • 400 гр. гъби 
  • 1 скилидка чесън 
  • 50 г бекон 
  • 1 чаша пилешки бульон, приготвен от 1 кубче бульон 
  • 200 гр. сметана 
  • 200 гр. пуешко или пилешко филе 
  • сол 
  • мащерка 
  • розмарин 
  • млян черен пипер 
  • пармезан или кашкавал 

Начин на приготвяне:

  1. В посолена вода сваряваме талиателите с 2 с.л. зехтин. Изплакваме ги със студена вода и ги оставяме да се отцедят.
  2. В 3 с.л. зехтин задушаваме нарязания на ситно лук. Прибавяме изчистените и измити гъби, нарязани на дребно, мащерката, розмарина, счукания чесън и нарязания на кубчета бекон. Задушаваме 10 минути. Прибавяме бульона, посоляваме, поръсваме с черен пипер и варим на слаб огън 10 минути. Преди да свалим от огъня, прибавяме сметаната.
  3. Сгорещяваме останалия зехтин и запържваме нарязаното на малки парченца филе около 3 минути. Добавяме го към гъбения сос.
  4. Смесваме талиателите с гъбения сос и поръсваме с настърган пармезан или кашкавал.

Няма коментари:

Публикуване на коментар