Талиатели със сметанов сос
Необходими продукти:
- 400 гр. талиатели
- 5 с.л. зехтин
- 3 глави кромид лук
- 400 гр. гъби
- 1 скилидка чесън
- 50 г бекон
- 1 чаша пилешки бульон, приготвен от 1 кубче бульон
- 200 гр. сметана
- 200 гр. пуешко или пилешко филе
- сол
- мащерка
- розмарин
- млян черен пипер
- пармезан или кашкавал
Начин на приготвяне:
- В посолена вода сваряваме талиателите с 2 с.л. зехтин. Изплакваме ги със студена вода и ги оставяме да се отцедят.
- В 3 с.л. зехтин задушаваме нарязания на ситно лук. Прибавяме изчистените и измити гъби, нарязани на дребно, мащерката, розмарина, счукания чесън и нарязания на кубчета бекон. Задушаваме 10 минути. Прибавяме бульона, посоляваме, поръсваме с черен пипер и варим на слаб огън 10 минути. Преди да свалим от огъня, прибавяме сметаната.
- Сгорещяваме останалия зехтин и запържваме нарязаното на малки парченца филе около 3 минути. Добавяме го към гъбения сос.
- Смесваме талиателите с гъбения сос и поръсваме с настърган пармезан или кашкавал.
Няма коментари:
Публикуване на коментар