1 чаша пилешки бульон, приготвен от 1 кубче бульон
200 гр. сметана
200 гр. пуешко или пилешко филе
сол
мащерка
розмарин
млян черен пипер
пармезан или кашкавал
Начин на приготвяне:
В посолена вода сваряваме талиателите с 2 с.л. зехтин. Изплакваме ги със студена вода и ги оставяме да се отцедят.
В 3 с.л. зехтин задушаваме нарязания на ситно лук. Прибавяме изчистените и измити гъби, нарязани на дребно, мащерката, розмарина, счукания чесън и нарязания на кубчета бекон. Задушаваме 10 минути. Прибавяме бульона, посоляваме, поръсваме с черен пипер и варим на слаб огън 10 минути. Преди да свалим от огъня, прибавяме сметаната.
Сгорещяваме останалия зехтин и запържваме нарязаното на малки парченца филе около 3 минути. Добавяме го към гъбения сос.
Смесваме талиателите с гъбения сос и поръсваме с настърган пармезан или кашкавал.
Няма коментари:
Публикуване на коментар