четвъртък, 5 декември 2013 г.

Сладък хляб с крокан и стафиди


Необходими продукти:

За тестото:
  • 3 ч.л. суха мая
  • 1/2 чаша хладка вода
  • 4 чаши брашно
  • 1/2 чаша кафява захар
  • 1/2 ч.л. сол
  • 2 яйца със стайна температура
  • 1/2 чаша разтопено масло
  • 1/2 чаша прясно мляко със стайна температура
  • 1/2 чаша стафиди

За плънката:
  • 1/3 чаша разтопено масло
  • 10 с.л. ситно смлян крокан

Начин на приготвяне:

  1. Разтворете маята във водата. Оставете я да втаса за 15-20 минути.
  2. В голяма купа смесете брашното, захарта и солта. Прибавете останалите продукти и месете 5-10 минути. Покрийте тестото с домакинско фолио и поставете купата във фурна включена на 40-50 градуса. След един час премесете тестото.
  3. Разточете тестото на кора с дебелина 5 mm. Намаже го с разтопеното масло и поръсете равномерно с крокана. Навийте тестото на руло и го поставете в предварително намазана с масло тавичка. Върнете тестото във фурната за още 30 минути.
  4. Увеличете температурата на фурната до 180 градуса. Печете хляба около 40 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар