Необходими продукти:
За тестото:- 3 ч.л. суха мая
- 1/2 чаша хладка вода
- 4 чаши брашно
- 1/2 чаша кафява захар
- 1/2 ч.л. сол
- 2 яйца със стайна температура
- 1/2 чаша разтопено масло
- 1/2 чаша прясно мляко със стайна температура
- 1/2 чаша стафиди
За плънката:
- 1/3 чаша разтопено масло
- 10 с.л. ситно смлян крокан
Начин на приготвяне:
- Разтворете маята във водата. Оставете я да втаса за 15-20 минути.
- В голяма купа смесете брашното, захарта и солта. Прибавете останалите продукти и месете 5-10 минути. Покрийте тестото с домакинско фолио и поставете купата във фурна включена на 40-50 градуса. След един час премесете тестото.
- Разточете тестото на кора с дебелина 5 mm. Намаже го с разтопеното масло и поръсете равномерно с крокана. Навийте тестото на руло и го поставете в предварително намазана с масло тавичка. Върнете тестото във фурната за още 30 минути.
- Увеличете температурата на фурната до 180 градуса. Печете хляба около 40 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар