Сьомгова пъстърва на фурна
Необходими продукти:
- 1 сьомгова пъстърва, около 800 гр.
- 2 големи червени чушки, едро нарязани
- 15 бр. чери домата, разполовени
- 2-3 скилидки чесън, ситно нарязани
- 3 с.л. зехтин
- 2 с.л. балсамов оцет
- 3 с.л. натрошени бадеми
- сол
- черен пипер
- лимонов сок
Начин на приготвяне:
- Включете фурната на 180 градуса.
- Махнете главата, перките и опашката на изчистената риба. Разделете я на 4 парчета и махнете колкото можете от костите. Поръсете я с лимонов сок и оставете да престои поне 20 минути.
- Смесете чушките, доматите и чесъна със зехтина и оцета. Печете 20 минути.
- Направете място между зеленчуците и поставете пъстървата. Подправете със сол и черен пипер и разпределете равномерно бадемите върху рибата. Печете още 15 минути. Поднесете със зелена салата.
Няма коментари:
Публикуване на коментар