петък, 6 декември 2013 г.

Сьомгова пъстърва на фурна


Необходими продукти:

  • 1 сьомгова пъстърва, около 800 гр.
  • 2 големи червени чушки, едро нарязани
  • 15 бр. чери домата, разполовени
  • 2-3 скилидки чесън, ситно нарязани
  • 3 с.л. зехтин
  • 2 с.л. балсамов оцет
  • 3 с.л. натрошени бадеми
  • сол
  • черен пипер
  • лимонов сок

Начин на приготвяне:

  1. Включете фурната на 180 градуса.
  2. Махнете главата, перките и опашката на изчистената риба. Разделете я на 4 парчета и махнете колкото можете от костите. Поръсете я с лимонов сок и оставете да престои поне 20 минути.
  3. Смесете чушките, доматите и чесъна със зехтина и оцета. Печете 20 минути. 
  4. Направете място между зеленчуците и поставете пъстървата. Подправете със сол и черен пипер и разпределете равномерно бадемите върху рибата. Печете още 15 минути. Поднесете със зелена салата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар