четвъртък, 5 декември 2013 г.

Крокан


Необходими продукти:

  • 1 чаша захар
  • 1/3 чаша вода
  • 1/2 чаша лешници или други ядки
  • спрей за готвене
  • алуминиево фолио

Начин на приготвяне:

  1. Нарежете ядките с кухненски робот на по-едри парчета.
  2. Напръскайте със спрей за готвене алуминиевото фолио.
  3. В дебелостенен съд изсипете захарта и водата. Поставете на котлон, включен на висока степен.
  4. Когато захарният сироп заври, намалете котлона и оставете да къкри, докато придобие златист цвят. Не оставяйте захарта без наблюдение, защото може бързо да прегори.
  5. Смесете карамела с ядките и изсипете върху фолиото. След като изстине крокана, го натрошете с дървено чукче или го смелете с кухненски робот - това зависи от вашите предпочитания и нужди.

Няма коментари:

Публикуване на коментар