Крокан
Необходими продукти:
- 1 чаша захар
- 1/3 чаша вода
- 1/2 чаша лешници или други ядки
- спрей за готвене
- алуминиево фолио
Начин на приготвяне:
- Нарежете ядките с кухненски робот на по-едри парчета.
- Напръскайте със спрей за готвене алуминиевото фолио.
- В дебелостенен съд изсипете захарта и водата. Поставете на котлон, включен на висока степен.
- Когато захарният сироп заври, намалете котлона и оставете да къкри, докато придобие златист цвят. Не оставяйте захарта без наблюдение, защото може бързо да прегори.
- Смесете карамела с ядките и изсипете върху фолиото. След като изстине крокана, го натрошете с дървено чукче или го смелете с кухненски робот - това зависи от вашите предпочитания и нужди.
Няма коментари:
Публикуване на коментар