събота, 14 април 2012 г.

Бисквити - охлювчета с шоколад


Необходими продукти:

  • 225 г краве масло
  • 285 г захар
  • 450 гр. брашно
  • 2 яйца
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 1/2 ч.л. сол
  • 1 ч.л. кора от портокал
  • 200 гр течен шоколад 

Начин на приготвяне:

Разбиваме за 30-40 сек. омекналото краве масло със захарта. Добавяме бакпулвера (разтворен предварително в 1 ч.л. вода) и солта. Разбъркваме за кратко, прибавяме постепенно яйцата, които трябва да са със стайна температура. Настъргваме кора от портокал, постепенно добавяме предварително пресятото брашно. Разстиламе тестото в тава, покрита с фолио. Навиваме на руло и поставяме за 1 час в хладилник. Охладеното тесто разточваме между две хартии за печене. Нанасяме равномерно течения шоколад. Навиваме на руло, покриваме с фолио. Оставяме го в хладилник за 1-2 часа, след което го режем на филийки. Печем върху хартия за печене във фурна, загрята на 200 градуса, за 10-12 мин.

Няма коментари:

Публикуване на коментар