понеделник, 9 април 2012 г.

Имамбаялдъ


Необходими продукти:

  • 5 патладжана 
  • 3-4 моркова 
  • 3 глави лук 
  • 800 гр. домати 
  • 5- 6 скилидки чесън 
  • олио 
  • магданоз 
  • сол 

Начин на приготвяне:

Зеленчуците се нарязват на колелца. Патладжаните се осоляват и престояват, за да пуснат горчивия си сок. След това се измиват, подсушават и изпържват в нагорещеното олио. Оставят се да се отцедят от мазнината или се редят върху домакинска хартия, за да се отстрани излишната мазнина. След това в 2 с.л. олио се запържва за 10 секунди чесъна и се добавят морковите и лукът. Задушава се около 5-10 минути и се добавят доматите. Сосът се оставя да поври около 10 минути и се добавя сол на вкус. Половината от патладжаните се реди в тавичка. Върху него се изсипва сосът и се поръсва с нарязан магданоз. Подрежда се и останалият патладжан и пожелание се покрива с нарязани на кръгчета пресни домати. Поставя се във фурна и се пече на 180-200˚С за 30-40 минути (времето започва да тече, след като ястието е кипнало). Преди да сервирате поръсете ястието с магданоз.




Няма коментари:

Публикуване на коментар