вторник, 24 април 2012 г.

Банички с гъби и патладжан


Необходими продукти:

  • 250 гр. тесто
  • 500 гр. пресни гъби
  • 1 патладжан (около  200 гр .)
  • 3 стръка пресен чесън, нарязани на колелца
  • 4 с.л. олио
  • 1 с.л. кетчуп (или доматено пюре)
  • сол

Начин на приготвяне:

Нарязаните на кубчета патладжани се осоляват и се оставят да се отцеди горчивият сок. Гъбите се почистват, нарязват и измиват. Запържват се в 2 с.л. олио докато останат на мазнина. Изваждаме ги и в същият тиган запържваме до златисто в 1 с.л. олио изплакнатия патладжан. Смесваме всички зеленчуци.
Разделяме тестото на три топки. От всяка час изтегляме тънка кора върху която поставяме 1/3 от зеленчуковата смес. С помощта на кърпа, навиваме на руло и после на охлювче. Поставяме оформените банички в намаслена тава (за предпочитане да е с незалепващо покритие). Оставяме да втаса. Аз включих фурната на 50 градуса и поставих тавата вътре за около 40 минути. След това печем за 40-50 минути. Намазваме опечените банички със смес от 1 с.л. кетчуп, 1 с.л. олио и 1 с.л. вода. Връщаме във фурната за още 5-10 минути. Сервира се с прясна салата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар