Патладжанени лодки с моцарела и зеленчуци
Необходими продукти:
- 2 патладжана
- 1 малка глава лук
- 2-3 скилидки чесън (по желание)
- 2-3 домата, тип консерва
- 2-3 печени чушки
- 100-150 гр. моцарела
- 2 с.л. олио
- 1/2 - 1 ч.л. сол
- черен пипер
- босилек
Начин на приготвяне:
- Сварете разполовените патладжани на пара или във вода, докато леко омекнат. След това ги издълбайте, нарежете вътрешността, а патладжанените лодки поставете в тавичка, покрита с хартия за печене.
- В тиган задушете нарязаният лук в олиото, докато стане прозрачен. Добавете обелените и нарязани домати и пържете докато изври цялата отделила се от доматите течност. Към запръжката прибавете нарязаният чесън и вътрешността от патладжаните. Пържете за още 2-3 минути, подправете със сол, черен пипер и босилек.
- Охладената плънка разбъркайте с нарязаните печени чушки и моцарела. Напълнете патладжаните, покрийте с алуминиево фолио и печете в предварително загрята на 200 градуса фурна. Печете покрито 30-35 минути, след това махнете фолиото и запечете по желание.
Няма коментари:
Публикуване на коментар