вторник, 23 септември 2014 г.

Патладжанени лодки с моцарела и зеленчуци


Необходими продукти:

  • 2  патладжана
  • 1 малка глава лук
  • 2-3 скилидки чесън (по желание)
  • 2-3 домата, тип консерва
  • 2-3 печени чушки
  • 100-150 гр. моцарела
  • 2 с.л. олио
  • 1/2 - 1 ч.л. сол
  • черен пипер
  • босилек

Начин на приготвяне:

  1. Сварете разполовените патладжани на пара или във вода, докато леко омекнат. След това ги издълбайте, нарежете вътрешността, а патладжанените лодки поставете в тавичка, покрита с хартия за печене.
  2. В тиган задушете нарязаният лук в олиото, докато стане прозрачен. Добавете обелените и нарязани домати и пържете докато изври цялата отделила се от доматите течност. Към запръжката прибавете нарязаният чесън и вътрешността от патладжаните. Пържете за още 2-3 минути, подправете със сол, черен пипер и босилек.
  3. Охладената плънка разбъркайте с нарязаните печени чушки и моцарела. Напълнете патладжаните, покрийте с алуминиево фолио и печете в предварително загрята на 200 градуса фурна. Печете покрито 30-35 минути, след това махнете фолиото и запечете по желание.

Няма коментари:

Публикуване на коментар