вторник, 29 януари 2013 г.

Гофрети с мая



Необходими продукти:

  • 750 мл. прясно мляко
  • 1/2 кубче мая
  • 1 с.л. кафява захар
  • 1/4 ч.л. сол
  • 1 течна ванилия
  • 0.5 кг. брашно
  • 250 гр. разтопено масло
  • 3 белтъка, разбити на твърд сняг

Начин на приготвяне:

Разтворете маята в млякото. Към млечната смес добавете захарта, солта и ванилията. Разбъркайте добре. След това добавете и брашното като разбивате с миксер, до получаването на хомогенна смес. Оставете да втаса най-много половин час. Идва ред и на разтопеното и охладено масло. Разбивайте докато се усвои маслото. Прибавете белтъците и размесете внимателно с тестото.
Загрейте гофретника и поставете 2-3 лъжици от сместта. Печете до златисто. Гофретите са много вкусни (и хрупкави) докато са топли, но и студени са страхотни.

Няма коментари:

Публикуване на коментар