събота, 5 януари 2013 г.

Свински черен дроб със зеленчуци


Необходими продукти:

  • 500 гр. свински черен дроб
  • 500 гр. пресни гъби
  • 2 гл. лук (около 400 гр.)
  • 2-3 моркова (около 150 гр.)
  • 2 чушки
  • 3-4 с.л. доматено пюре
  • 100 мл. вино
  • 100 мл. олио
  • сол и черен пипер на вкус
  • кисели краставички

Начин на приготвяне:

Нарязаният дроб се запържва в олиото докато побелее. Когато е полуготов, се прибавят почистените и нарязани гъби, лукът - нарязан на полумесеци и обелените и нарязани на пръчици моркови. След 10 минути се прибавят и нарязаните чушки. Задушава се за още няколко минути и се прибавят доматеното пюре, разтворено във виното, подправките и киселите краставички. Готвенето продължава, докато водата се изпари - около 20-25 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар