четвъртък, 17 октомври 2013 г.

Лесен сладкиш със сладко


Необходими продукти:

  • 2 яйца
  • 1 ч.ч. захар
  • 1/2 ч.ч. олио
  • 1 ч.ч. газирана вода
  • 2 ч.ч. брашно
  • 1 ч.л. сода за хляб
  • 1 ч.ч. сладко/конфитюр

Начин на приготвяне:

Продуктите се разбиват с миксер, като се прибавят в реда в който са изброени в началото на рецептата. Сместа се изсипва в предварително намаслена тавичка (задължително да е с незалепващо покритие). Сладкиша се пече в предварително загрята до 180 градуса фурна поне 20-30 минути. Времето на печене зависи от това в какъв съд печете. Колкото по-дебел е сладкиша, толкова по-бавно ще се опече. С две думи, печенето продължава до "суха клечка". 

Забележка: Ако конфитюра, който използвате не е достатъчно сладък, трябва да се добави допълнително захар.

Няма коментари:

Публикуване на коментар