Необходими продукти:
- 2 яйца
- 1 ч.ч. захар
- 1/2 ч.ч. олио
- 1 ч.ч. газирана вода
- 2 ч.ч. брашно
- 1 ч.л. сода за хляб
- 1 ч.ч. сладко/конфитюр
Начин на приготвяне:
Продуктите се разбиват с миксер, като се прибавят в реда в който са изброени в началото на рецептата. Сместа се изсипва в предварително намаслена тавичка (задължително да е с незалепващо покритие). Сладкиша се пече в предварително загрята до 180 градуса фурна поне 20-30 минути. Времето на печене зависи от това в какъв съд печете. Колкото по-дебел е сладкиша, толкова по-бавно ще се опече. С две думи, печенето продължава до "суха клечка".
Забележка: Ако конфитюра, който използвате не е достатъчно сладък, трябва да се добави допълнително захар.
Няма коментари:
Публикуване на коментар