сряда, 16 октомври 2013 г.

Домашна вита баница


Необходими продукти:

  • 3 яйца
  • 1 ч.ч. брашно
  • 3/4 ч.ч. олио
  • 1 кисело мляко
  • 1 ч.л. сода за хляб
  • 1 1/2 ч.ч. натрошено сирене
  • 1 пакет къпани/ръчно точени кори за баница

Начин на приготвяне:

Содата за хляб се разбърква с киселото мляко. Яйцата се разбиват и се смесват с всички продукти. Част от плънката се разпределя равномерно върху първата кора, като се внимава да има достатъчно от сместа за всяка от останалите. Кората се навива на руло и след това се оформя "охлюв" и се поставя в тава, която е покрита с хартия за печене. Всяка от корите се маже с плънка, навива се на руло и след това се поставя в тавата. Пече се около 30-40 минути на 180 градуса.

Няма коментари:

Публикуване на коментар